Në vitin e simbolit derr derr i egër) në derr

(Vijon në N48 dhe N50).

Në çështjet e mëparshme kemi biseduar në lidhje me zgjedhjen e një derr në lokalet dhe për derrat. Por, ashtu si për gjithë jetën në tokë, gjëja kryesore për derra - eshte ushqim. Ushqim të zgjedhur siç duhet, kompetent për t'u përgatitur për ushqimin, mirë-projektuar dietat për derra të moshave të ndryshme dhe me lloje të ndryshme të ushqyerit të jetë e mundur për të marrë pasardhës të shëndoshë, si dhe me cilësi të lartë mish dhe yndyra.

Disa njerëz besojnë se derrat mund të ushqyer të gjithë që është në dispozicion. Ajo rezulton se ekzistojnë kufizime të caktuara.

Për shembull, një lexues i OSE DVORETSKY Kominternovsky qarkut të rajonit Odessa. pyet: «Pse nuk mund të ushqejnë tortë derra soje simbolit cake), oats? Ajo do të duket që kjo të lartë kalori ushqim, e cila është e përshtatshme pikërisht për derra të sjell shëndet dhe për të marrë një yndyrë e mirë. »

Në dy apo tre dhoma e ardhshme, ne vetëm i kushtoj vëmendje dhe ushqim zgjedhje, përgatitjen e tyre për ushqimin dhe përgatitjen e dieta për grupmoshat e ndryshme të kafshëve. Vëmendje e veçantë do të ushqehet dosat.

Feed për derra

Derra - kafshë me monogastrite, kështu që, ndryshe nga kafshët, ata konsumojnë shumë më të koncentruar dhe më pak i trashë, ushqim i shijshëm dhe të gjelbër, si dhe nevojën për të ushqyer kafshët.

Të gjitha të ndryshme të ushqimit të përdorur për të. derra ushqyerit dhe ndikimi i saj në cilësinë e mishit dhe yndyra mund të ndahen në tre grupe kryesore.

Grupi i parë - ushqim, të cilat janë ushqyer me cilësi të lartë mish derri. Këto përfshijnë: kokrra -, elb thekër, bizele dhe meli, lëng - Sheqer dhe panxhar polusaharnaya, karrota, patate dhe pumpkins, Green - jonxhë, tërfili, sainfoin, acaroj, të QUINOA, Amaranth, etj, i përafërt - nga cilësi të lartë hay fasule vakt sanë (jonxhë, sainfoin, tërfili, etj), ushqime shtazore - qumësht dhe mbeturinave të qumështit, mbeturinave të ndryshme të mishit. Ushqyerit e tyre si individualisht ashtu edhe në kombinim do të marrin mish derri cilësisë më të lartë. Panxhar, karrota, bari jeshil, dhe sidomos mbetjet e qumështit të zvogëlojë efektin negativ në prodhimin e misrit derri sojë vakt, dhe drithërat tjera nga ushqimi duhet theksuar bizele dhe elb. Ata kontribuojnë në dendësinë e yndyrë dhe palatability e mishit të derrit. Përveç kësaj, bizele të nxitur rritjen e shpejtë të kafshëve të rinj. Hyrje në dietat e rrepa, karrota dhe pumpkins si një ushqim që përmban sasi të mëdha të karbohidrateve, të çojnë në një yndyrë dendur grimcuar.

Grupi i dytë përfshin misri hikërror, krunde gruri thekër, elb dhe, që kur ushqyer cilësinë e ulët të mishit të derrit. Për të shmangur këtë, ata janë të administruar në dietë e derrave në përzierje ushqim me grupin e parë në një raport 1:1.

Grupi i tretë - ushqim, kur për të ushqyer të konsiderueshme të ulur cilësinë e produkteve. Kjo është - soje, vakt, oats. Ushuj të ushqyer kafshët, ata humbasin dendësi dhe madhësinë kokërr, të kthehet shpejt të verdhë gjatë magazinimit, të mishit kthehet lirshme, i butë, ka pak të përshtatshme për ruajtje të gjatë. Këto ushqen mund të përdoret për viçi majmërisë dhe proshutë vetëm para se të arrijnë peshën e kafshëve të jetojnë prej 60 kg në kombinim me qumësht i skremuar panxhar sheqerit, dhe jonxhe.

Një ndikim veçanërisht i fortë në cilësinë e mishit dhe yndyrë ushqime kanë në dy muajt e fundit para therjes. Gjatë kësaj periudhe duhet të rritet në dietat e ushqimit të derrave, përmirësimin e cilësisë së mishit dhe yndyra, dhe për të përjashtuar ata nga ushqim, grupi i tretë.

Për derrat sjell shëndet të përdorë gjithashtu edhe lashtat perime të mbeturinave të rritur në kopshte shtëpi (në krye të panxhar, gjethet lakër, prej trangujve, të pjekur windfalls e frutave të ndryshme). Përveç kësaj, një ushqim i rëndësishëm është mbeturinave të ushqimit: mbetjet e miell, drithëra, mish, peshk, djathë, perime gatuar dhe të papërpunuara, prerja e mbeturinave në pulat dhe lepujt, qëronte patatet, turnips, karrota dhe predha vezë. Mblidhni ato duhet të jenë të ndara, për të mbajtur pastër enët. Është e këshillueshme të mos e hedhin në çaj e saj dhe gjethe Bay, llum kafeje, peels banane dhe peels nga frutave agrume. Ju nuk mund të lejojë sode, sapun, kripë, shëllirë, eshtra, qelqi të thyer, qeramikë dhe enë prej argjile, të objekteve metalike.

Ju nuk duhet të derdh lëngshme në vegla të tjera, të cilat janë të mbledhura «të thatë» mbeturina. Një humbje e vlefshme të tilla, si uji pas larjes enët dhe pots të qumështit dhe produkteve të qumështit mbetet për t'u mbajtur në një tas të veçantë.

Vlera ushqyese e mbeturinave të ushqimit si ushqim për derrat përcakton përbërjen e tyre, fort luhatshme, në varësi të sezonit dhe natyra e ushqimit të konsumuar. Megjithatë, rregullsinë e tillë është vënë re: të lartë përmbajtjen lagështi e mbeturinave, vlera më e ulët e tyre ushqyese. Mbeturinave kimik ushqimi është shpesh nutritionally barabartë me ushqim të koncentruar. Mbeturinave të ushqimit është shumë e prishet dhe kanë nevojë për të ushqyer ato sa më shpejt të jetë e mundur.

(Vazhdon).