Kujdesi për bletët, dimërimin në të egra

Shumë bletarë lënë dimërimin e bletëve në ajër të hapur. Në rajonet jugore dhe qendrore të Ukrainës kolonive bee është mjaft mirë tolerohet në këtë dimër.

Nëse familjet janë të përgatitur mirë për këtë, e ndërtuar bletët mjaft të rinj, të ketë një furnizim të mirë të mirë të cilësisë ushqim, kujdes për to në dhjetor dhe muajt e ardhshëm nuk do të shkaktojë shumë probleme. Ajo është vetëm e nevojshme për të marrë masa për të eliminuar shkaqet e shqetësimit për bletët. Që nga rënia e mbuluar taphole grilë gardh lumen, dhe kundër tij, e para koshere, obliquely vë një bord skrap për të mbrojtur hyrjen në koshere nga shiu, era dhe borë. Nëse bie borë në dhjetor, është e dëshirueshme që të podgresti kosheret e tij në tre anët deri në krye dhe para - në mes në mënyrë që shfryn nuk përputhen me dëborë.

Në rast të dëborës pamjaftueshme mbuluar acar dhe era fitilin e zgjua, i cili çon në koston e energjisë të familjeve të bletëve për të ruajtur një temperaturë optimale të bletëve dhe klubi për një konsum të madh të ushqimit.

Për të zvogëluar këto kosto dhe për të përmirësuar ruajtjen e bletëve përdorën për vendosjen e koshere në rrethime, nën një tendë, dhe kompakt ato janë rregulluar në rreshta dhe nivelet, duke mbuluar me kashtë dhe pastaj material për mbulim (ose një film sintetike).

Kujdesi për bletët në Zimovniki

Lagështia - një prej armiqve më të këqija të bletëve gjatë dimrit. Lagështia fitilin bletët mjaltë, ujë, krijon myk mbi kombinezon, përfshin një humbje të madhe të bletëve, duke krijuar një familje të dobët. Për të eliminuar lagështi në Zimovniki duhet të përdorni një kripë të thatë apo qymyr, kosheret dhe vendosur mënjanë taphole për kullimin e ujit.

Në dhjetor, një kohë të mjaftueshme për të marrë pjesë Zimovniki, por koha shpesh bie në monitorimin e temperaturës dhe lagështisë. E pra, nëse temperatura dhomë është ruajtur deri në 2-4a, dhe lagështia - në rangun e 80-85 për qind.

Lagështia në koshere - vdekja e bletëve. Kështu që nuk është e mirë për të mbyllur kapakët koshere, dhe të vënë në një shkrirje mbrapa dyqanit jacks, ata vënë jastëk izolues e myshk, pëlhurë dyqane filtrovochnoy mbi rrjetin gozhdë gjobë-rrjetë metalike. Kjo do të ndihmojë të parandaluar formimin e condensate mbi fole. Në dhjetor, ndonjëherë selektive dëgjoni koshere me apiskopa ose vënë veshin e tij në frontin e koshere. Mund të përdoret për këtë qëllim tub gome me një diametër prej 1 cm dhe një gjatësi prej rreth një metër. Një fundi i tubit është futur në hyrje ulët është, dhe tjetri është aplikuar tek i veshit.

Nëse letargji zhvillohet në mënyrë të sigurtë dhe bletët janë të ulur në heshtje në një të lehtë-klikoni mbi murin e koshere takohet edhe zhurmën që shpejt kalon. Në qoftë se ju herë pas here të dëgjoni tingujt e bletëve, kjo do të thotë se disa prej tyre nga klubi. Kur familja bleta është uritur, ai lëshon zhurmë të ulët, si shushurimës së gjetheve të thatë.

Notch zgjua duhet të mbrohen kundër depërtimit të bare minj letkovymi. Shenjat e para të shfaqjes së brejtësve - gjurmët e fekaleve në bord migrator, copë dylli nga e dyllit. Në rastin e minjve në dhomën e paraqitura karrem helm, kurthe dhe kurthet janë vendosur.

Por të gjithë operacioni njëjtë themelor në dhjetor nuk janë të lidhur me bletët, dhe në seminar. Është koha për t'u angazhuar në kuadër prodhimin, që shtrihen ato në ndërtim, tela të reja dhe riparimin e koshereve të përdorura.

Ajo është bletarë me vlerë të trajnimit për të futur produkte të reja të letërsisë specializuara, duke ndarë përvojat me kolegët.

Klasifikim dhe ruajtjen e kuadrit celulare

Kur ju të ndërtuar një fole në dimër zakonisht të hequr të gjitha çliruar nga larvat dhe përmban asnjë më shumë se 1,5 kg mjaltë krehër që nuk mund të përdoret nga bletët. Qelizat lëshuar të zgjidhet, ata janë dërguar për ruajtje dimrit. Së pari, shtrirja e Propolisi pastruar, pastaj nga baret e sipërme naleplennogo e dylli, duke qenë të kujdesshëm të mos dëmtojë mjaltë vulë dylli.

Qelizat nga rezervat e ushqimit janë të renditura në bazë të pranisë së mjaltit dhe polenit, dhe pastaj plotësoni në këtë kuadër rastin më vete, në mënyrë që të përdorin ato në pranverë për të ushqyer bletët. Në rast se disa qeliza vendi kuadër, të cilat janë të dizajnuara për të zgjeruar fole. Në ndërtesa me marka shkumës bëra kushtëzuar, megjithatë, ata janë të pajisur me honeycombs.

Vendet në rastet kur minjtë mund të hyjë, kallaj mbyllur, kështu që nuk mund të përtyp brejtësit dhe shkatërrimin e thatësirës. Qelizat që përmbajnë polen jo, mjaltë përmbyt, mbahen në kuti të veçanta, paraprakisht lehtë spërkasë ato me sheqer pluhur nga myk.

Humbjet caktuara gjatë ruajtjes së huall mjalti dhe dylli para në një dhomë të ngrohtë të vijë nga mole dylli. Në temperaturë nën 10 ° mole dylli nuk do të zhvillohet, por në një më të lartë insekte fluturat temperaturës vë vezë e tyre në materialet e krehër dhe dylli. Caterpillars çelur ushqehen me qiri, prishjen dhe shkatërrimin e qelizave.

Për të luftuar qelizat e mola dylli pi gazrat e nxehtë të squfurit, ndërsa respektimi të gjitha masat e sigurisë. Pas tymosje shushunjat vdesin, por vezët fluture mbeten. Prandaj, tymosje përsëritet pas 10-15 ditësh (kur vezët janë shfaqur vemjet).

Lisenko Petr.

Bletari.