Aphids dhe milingonat. çfarë është më e dëmshme?

Ka qenë një kohë për ngrohje të qëndrueshme. Përveç rritjes aktive të drurëve frutorë dhe kopsht bimëve është aktivizuar dhe të ketë një efekt negativ mbi aphids dhe milingonat.

Raporti i njërit për aphids - një shumë të dëmshme dhe duhet të shkatërrohen sa më shpejt të jetë e mundur. Por milingonat janë gjykuar ndryshe: ato janë të dëmshme për shkak se ata «kullosin» dhe për të inkurajuar riprodhim aktive të aphids. Nga ana tjetër - të shkatërrojë larvat e dëmtuesve shumë.

Linja kryesore semantik i këtij materiali - për të përdorur kundër morrave çdo mjet, duke përfshirë kimikateve moderne.

Dhe ne nuk duhet të shkatërrojë milingonat dhe dekurajojnë teknikat miqësore.

Aphids kanë një pjellori të jashtëzakonshme. Nëse ne imagjinojmë që mbijetoi 10 breza të një individi, atëherë në masë i tyre do të jetë e barabartë me masën e të gjithë njerëzve në tokë! Ndër insektet gjiri janë dëmtuesit më të rrezikshme të bimëve të kultivuara. Megjithatë, ata e kufizojnë numrin e armiqve natyrore: ladybugs dhe larvat e tyre, dhe larvat e mizave hover. Prandaj ne ju këshillojmë që të krijojnë një mjedis të favorshëm për këto insekte të dobishme (shih «Master» N20, faqe 8).

Një shumë e aphids mbulohen nga lëngu zorrëve, të pasura në substanca jashtëqitjeve sheqerit. Ky ëmbël «nektar» tërheq milingonat, të cilat kanë zhvilluar edhe një instinkt të veçantë për «mjeljes» aphids mustaqet Ant tickles e prapme të aphids, dhe se në përgjigje të kësaj nxjerr në pah një stimul rënie të lëngshme ëmbël cilat Licks milingonave. Prania e milingonave në zonën kontribuon në përhapjen e shpejtë të kolonitë e aphids dhe përhapjen tyre në bimë të shumta. Feeding on Lëngu i bimës, aphids, shter bimore.

Rid faqen tuaj të aphids dhe milingonat. Kimikatet në raftet tani duhur (përgatitjet Aardvark, Thunder, Akhtar, Thunderbolt, Thunderbolt-2 Medvedtoks, Mrowka-Bejtit). Lejuar për të llak bimëve lulëzuar në sezonin e thatë herët në mëngjes - dielli avullohet lagështia shpejt. Kur përpunimi i perimeve dhe frutave bimëve për të kryer spërkatje në përputhje me kohën e të ashtuquajturës pritjes, dmth periudha e trajtimit para se të qenë në gjendje të përdorin produkte në ushqim. Kjo është zakonisht 20-25 ditë. Shkatërrimi i plotë i folesë do të ndodhë vetëm pas 3 deri në 4 herë në fole të përpunimit. Pas trajtimit të parë në mënyrë dramatike reduktuar numrin e milingonave, dhe pas 10-15 ditësh do të jetë një parti e re. Pas trajtim i dytë ka disa insekte vdesin. Rënie të mprehtë në numrin e tyre - një sinjal për të gjithë të afërmit: mbretëresha moshës, duhet të ndryshojë atë. Dhe do të donte një bletë.

Në një ditë vere me diell, ju mund të shihni ndonjëherë një tablo interesante të nisjes së martesës e milingonave të rinjve meshkuj dhe femra. Ata janë më të mëdha se milingonat punëtore, dhe ata kanë krahë. Meshkujt vdesin pas fluturimit çiftëzimit, dhe vranë disa nga femrave (në këtë kohë për të gjuajtur zogj dhe milingonat, pilivesa), dhe femrat mbijetuar kthehen në fole ose bazë një koloni të re.

Dhe nuk ka nevojë të vonojë përpunimin e të çarë të tretë, ose një pjesë e rëndësishme e milingonave mbretëreshat thyen në faqen tuaj, dhe ju keni në vend të një vend i caktuar do të jetë e re 5-10.

Milingonat

Pothuajse të gjithë e milingonave - gjuetarët dhe barinjtë. Për të ushqyer larvat, ata kanë nevojë për proteina të kafshëve, dhe insekte të rritur konsumojnë një ushqim karbohidrate (jastëk, nektar, përzgjedhja Afides, insektet shkallë, shkallë insekte, leafhoppers). Pre kryesor i milingonave - The vemjet, sidomos insekte, cutworms, krimbat e mendafshit, larva e sawflies. Kështu, milingonat e kuqe druri në ditë solli në fole rreth 30 000 insektet kapur nga ana e tyre, gjatë verës - 2.8 milion dollarë! Çdo familje është në gjendje të kontrollojë 0,2-0,5 ha të pyjeve në zonën e parandalojnë shkaktimin e dëmtuesve të rrezikshme.

Cirk Shumica e vënë milingonat në fajin e asaj që ata janë të edukuar për të mbrojtur dhe madje edhe aphids. Por të gjithë nuk është aq e thjeshtë sa duket në shikim të parë. Në të vërtetë, milingonat mbrojtur aphids dhe në këtë mënyrë të dëmtojë, por duke i mbrojtur ato, nuk e pranojnë në territorin asnjë dëmtuesve insekteve të tjerë, veçanërisht fletë, të cilat janë aq të rrezikshme për bimët sesa aphids, sepse ata shkatërrojnë gjethet.

Milingonat e luajnë rolin e infermiereve. Prandaj, në radhë të parë ne nuk duhet të luftojmë me milingonat dhe aphids. Nëse nuk ka aphids, milingonat shkojnë vetë.

Për të shpëtoj e milingonave në pemë frutore, ajo është e mjaftueshme për të vënë ato në zonën e zënë.

Mulching pemë mbathje qarqet torfe është gjithashtu mjaft efektive në mbrojtjen e bimëve nga milingonat. Nëse ju ende duan të shkatërrojnë milingonat, atëherë shtigjet e tyre, ose pranë folesë, nëse zbulohet, mund të zbërthehet karrem të helmuar. Për ta bërë këtë, përzierje boraks, acid borik, ose maja (helm Ant) dhe sheqer (në një raport prej 1: 1) përzierje është lagur me ujë, duke e çuar atë në një shtet të zverdhur, dhe e vuri në copa të vogla në një kuti ose edhe në terren. Nëse ka kthyer një përzierje të lëngshme, ajo mund të përshkojnë gunga të vogla të leshi pambuku. Çdo të këtyre substancave në mënyrë efektive vret milingonat. Megjithatë, insektet njohin shpejt se karrem të helmuar dhe të ndaluar për të vizituar atë, në mënyrë për të rritur efektin e substancave toksike duhet të përdoret alternuar. Nëse një fole është gjetur, atëherë është e mundur që të derdh dhe derdh pashuar me ujë.

Ju mund të shpërndajë 400 g sapun integruar (copëtuar) 150 g vajguri dhe 30 gram e acidit fenik në 10 litra ujë dhe llak 2-3 herë për përzierje kjo fole milingonash dhe milingonat vizitoi bimë.

Të dyja këto mjete bën ata të favorizuar nga milingonat që të largohen nga territori. Por, para se të bëni, mendoni përsëri - nëse është e nevojshme për të shkatërruar milingonat? A nuk është më mirë për të shkatërruar aphids?