Sa më shumë i rrezikshëm është merkuri

Në një nga gazetat e lexuar se si zhiva i rrezikshëm për njerëzit. Unë u alarmuar. Në të vërtetë, dy vjet më parë, mbesa ime theu dy (!) Termometri, por të gjitha masat e nevojshme për të eliminuar merkur, ne nuk kemi marrë (si ajo e mori në vende të paarritshme). Unë lutem që ju të përgjigjem, çfarë hapash duhet të merren tani. Cilat janë pasojat nëse merkuri nuk është shkatërruar?

Natalya Ivanovna. Selidovo rajonin Donetsk.

Merkuri është një substancë toksike e klasës së parë të rrezikut. Edhe pse inhalimi i avujt e saj nuk vrasin në çast, ai gati eliminohen nga trupi. Për më tepër, ndikimi i merkurit në trup ka një efekt kumulativ simbolit akumulimi). Për shëndetin dhe sigurinë standardet e përmbajtjes së tij në fushën e punës nuk duhet të tejkalojë 0.17 mg për metër kub. metër. Kjo do të thotë se zhiva është zhdukur plotësisht nga një termometër të thyer, është e mjaftueshme për të infektoj 10 milionë metra kub. metra e ajrit (si shumë si ju dy!). Mercury reagon mirë me thiols për shkak të asaj që është ngulitur në membranën e lëkurës njerëzore. Dhe komponimet organike e merkurit - në helme të forta.

Simptomat e helmimit merkur janë konsideruar si një shkelje e sistemit nervor, lodhje, dhe me një helmimi të fortë - dridhje merkur (dridhje). Nëse thithur, avujt merkurit janë adsorbed në tru dhe veshkat, helmimi akut shkakton shkatërrimin e mushkërive. Simptomat e para të helmimit janë merkur nonspecific, dhe prekur prandaj vazhdojnë të jetojnë dhe punojnë në një atmosferë të helmuar.

Nëse një rrjedhje është zbuluar merkuri, të gjithë që jetojnë në afërsi të burimit të ndotjes së njerëzve janë duke u evakuuar, dhe specialistët rrjedhje të udhëtimit që kalojnë demercurization. Megjithatë, për të shkatërruar krejtësisht gjurmët e merkur, ata ende nuk mund, dhe kjo vazhdon të zhduket një dekada pak më shumë, duke rrezikuar të gjithë rrethinat tona.